preloadingpreloadingpreloading
Locatie: Home > Hatha yoga
Nieuws

Om besmetting met het Coronavirus te voorkomen zijn er geen Yogalessen tot 28 April 2020.

Kijk dan voordat je naar de les gaat of er dan al les gegeven mag worden.

Voor meer informatie of aanmelden voor 3 proeflessen( samen 20,-) mail naar MBYoga@live.nl of bel 06 12080071

Laatste update
02-04-2020 18:25:29 | Inloggen
Sitemap & Print-vriendelijk

Hatha yoga

YogaHelllaan610.jpg

Gegeven door Mary Bruggeman geinspireerd door Gert van Leeuwen,B.K.S. Iyengar en o.a. Dona Holleman

In de hatha yoga staat het verbinden van lichaam en geest door middel van het doen van oefeningen vanuit ontspanning centraal. Vanuit ontspanning werken we met staande houdingen, vooroverbuigingen en achteroverbuigingen, draaiingen, balanshoudingen en omgekeerde houdingen (zie foto). Ook is er aandacht voor ademhalingsoefeningen,meditatie en het beoefenen van mudra's(hand yoga).We benadrukken het belang van een goede ademhaling,omdat die invloed heeft op je hele lichaam.De zuurstof die je inademt is overal in je lichaam nodig,van je hersenen tot je tenen.Bij alle complexe processen speelt zuurstof een rol;denk daarbij aan stofwisseling,nadenken en lopen,maar ook aan het functioneren van je lever en schildklier. Een combinatie van Yogahoudingen en ontspanning helpt het ontstaan van nieuwe klachten te voorkomen en kan bestaande klachten flink verminderen of zelfs volledig doen verdwijnen.      

 Niet alle lesgroepen hebben hetzelfde nivo. In sommige groepen is er wat meer aandacht voor klachten, bijvoorbeeld overgangsklachten, rug, nek en schouderklachten en zijn de oefeningen vooral op herstel gericht( dinsdagavond 18.30-19.45)Er wordt gewerkt in kleine groepen,ongv. 10 deelnemers.Op dinsdagavond,18.30-19.45,herstel en balansyoga, is er speciaal aandacht voor ademhalingsoefeningen, handmudra's en Yoga-nidra(diepe ontspanningsoefening).Neem daarom contact op om met Mary te overleggen welke groep voor jou het meest geschikt is.telnr. 06 12080071 of email MBYoga@live.nl.

Er zijn al honderden boeken vol geschreven over Yoga en meditatie.Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende vormen van Yoga. Alle leraren hebben zo hun eigen manier van lesgeven. Je kunt daarom het beste 3 proeflessen meedoen,20,- euro, om te ervaren of de yoga zoals Mary die geeft iets voor jou is.

 

 

Submenu